郑州 美景售楼中心 建筑设计 / 徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

项目位于一个新开发的城市居住区内的一处公共绿地上。落成后将在近期作为周边楼盘的销售展示中心使用,远期将移交给社区,成为一座社区美术馆,供公众使用。

The project is located on a public green space in a newly developed urban residential area. After completion, it will be used as the sale center for surrounding development. It will be repurposed to be a community art gallery for the public in the long term.

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

近远期的使用功能都要求建筑成为区域的一个地址,具有标识性。由于委托方需要的建筑面积体量较小,而建设场地又是一处空旷的公共绿地,从城市设计的观点出发,我们将建筑理解为一件位于公共绿地中的大型装置作品,方案强化了建筑与周边绿地的对比关系。

For either of the purposes, the building is expected to become an iconic landmark of the area. Due to size constraint of the building area, and the fact that the site is an open public green space,  we, from the perspective of urban design, view the building as a large installation in the public green space.Therefore, our scheme is designed to strengthen the contrast between the building and its surrounding green space.

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

阳极氧化铝板包裹的“银色立方体”被直截了当地安放在公园内的水塘边。根据内部的功能需求,立方体在不同方位被切开,切开处的立面采用了与银色外墙对比强烈的深色彩釉玻璃,似乎将内部空间的转换直接投影到了建筑的表皮之上,激发人们探寻内部空间的欲望。建筑以抽象的形式和中性的姿态矗立在公园绿地中,弱化了自己的身份,只为其内部的活动提供了一处容器,一处可以适应时间流逝,功能变迁的容器。

A “Silver Cube” wrapped in anodized aluminum plates will be placed intrusively by the pond in the park. The cube will be cut in different directions according to the interior requirements, In sharp contrast with the silver exterior walls, the facade of the cuts will be made of dark colored glazed glass, which unfolds the internal space and projects it onto the surface of the building, prompting the visitors to explore its internal space from outside. The architecture will stand in the green park space in its abstract form and neutral posture to weaken its identity, and provide a container for activities, a container that can adapt to the passage of time and the change of its functions.

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

室内效果

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

项目图纸

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所
roof plan

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所

郑州 美景售楼中心 建筑设计 /  徐山联合建筑师事务所
section

地点:中国,郑州
规模:1500 m²
年代:2020
业主:郑州美景集团
建筑师:徐山联合建筑师事务所
团队:徐山,唐镝,纪新新,高晟晖
合作:维几室内设计(上海)
类型:建筑设计与景观设计

Meijing Group Sales Office
Location:Zhengzhou, China
Area: 1.500 m²
Year: 2020
Client: ZhengzhouMeijing Group
Architect: xup Architekten
Team: Shan Xu, Di Tang, Xinxin Ji,Shenghui Gao
Collaborators:WJ Interior Design (Shanghai)
Type: architecturaldesign & landscape design

©版权声明

本文来源于 徐山联合建筑师事务所查看链接。文章内相关信息的知识产权归其权利人所有,特来设计对其不享有任何知识产权,仅做学习交流之目的。若本文存在任何知识产权争议,请相关权利方及时通知特来设计,以便特来设计迅速采取适当措施(删除、澄清声明等形式),以避免给双方造成不必要损失。

发表评论

登录后才能评论
微信号
微信号
公众号
公众号
小程序
小程序
QQ
返回顶部